Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Київ переходить до червоної зони із 1 листопада – що заборонять

Реклама

Починаючи із 00 год. 00 хв. 1 листопада 2021 року в Києві встановлюють червоний рівень епідемічної небезпеки. Рішення прийняла на позачерговому засіданні Державна комісії з питань ТЕБ та НС.

В МОЗ нагадали, що червоний рівень епіднебезпеки вже діє у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Сумській та Херсонській областях.

Також із 30 жовтня червоний рівень запроваджується у Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Луганській, Львівській, Хмельницькій та Чернігівській областях.

На території цих регіонів, в т.ч. в Києві, забороняється:

- робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос;

- робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо;

- робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл;

- робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;

- проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;

- робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

Перелічені обмеження не діятимуть у тих випадках, якщо 100% співробітників (організаторів) та відвідувачів (учасників) вказаних закладів (заходів) будуть повністю імунізовані та матимуть зелений COVID-сертифікат, або негативний ПЛР-тест.

Робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів на червоному рівні не обмежується, проте обов'язковим залишається дотримання протиепідемічних правил.

Водночас місцева влада може ухвалювати додаткові заходи щодо посилення протиепідемічних правил в регіоні.

В КМДА заявили, що столиця запроваджує суворі протиепідемічні обмеження. Детальний перелік заборон та обмежень від КМДА, які будуть діяти для бізнесу, транспорту та мешканців під час перебування Києва в червоній зоні карантину, читайте за посиланням.

Зокрема, діти і підлітки відвідують ТРЦ тільки з батьками, які щеплені або мають негативний ПЛР-тест.

Столичні школярі з понеділка до навчання не повертаються. Із 1 листопада навчальний процес відновиться в дистанційному режимі. Це стосується всіх учнів: із 1-ого до 11-ого класу. В такому режимі школи працюватимуть до поліпшення епідеміологічної ситуації в місті.

Дитячі садочків продовжать працювати, але дотримуючись правил «червоної» зони - за умови вакцинації 100% персоналу закладів.

Громадський транспорт в Києві закривати не будуть, проте їздити в ньому зможуть пасажири, що мають сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Перевіряти ці документи будуть не на вході в транспорт, а вибірково - спеціальні групи правоохоронців.

Бажаєте мінімізувати кадрові ризики для своєї компанії? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360:HR. Дізнавайтесь першими про зміни трудового законодавства, контролюйте відгуки про бренд роботодавця, перевіряйте надійність кандидатів та співробітників. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини