Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компенсацію вартості оренди житла для працівника оподатковують

Реклама

В ГУ ДПС у Чернігівській області нагадали, що у випадку компенсації роботодавцем вартості використання нерухомості для проживання працівником такий дохід для працівника - додаткове благо. Його оподатковують ПДФО за ставкою 18% від бази оподаткування.

До оподатковуваного доходу платника податку включають дохід, отриманий платником податку як додаткове благо (крім випадків, передбачених ст. 165 ПКУ) у вигляді вартості використання житла, інших об'єктів матеріального або нематеріального майна, що належать роботодавцю, наданих платнику податку в безоплатне користування, або компенсації вартості такого використання, крім випадків, коли таке надання зумовлено виконанням платником податку трудової функції відповідно до трудового договору (контракту) чи передбачено нормами колдоговору або відповідно до закону в установлених ними межах (пп. "а" п.п. 164.2.17 ПКУ).

Додаткові блага - кошти, матеріальні чи нематеріальні цінності, послуги, інші види доходу, які виплачують (надають) платнику податку, якщо такий дохід не є зарплатою та не пов'язаний з виконанням обов'язків трудового найму або не є винагородою за цивільно-правовими договорами (угодами), укладеними з таким платником податку (крім випадків, прямо передбачених нормами розд. IV ПКУ) (пп. 14.1.47 ПКУ).

1,4 тис. ситуацій та алгоритмів дій для бухгалтера - на ІТ-платформі LIGA360. Замовте презентацію професійних рішень LIGA360:Бухгалтер та LIGA360:НR прямо сьогодні.

Також читайте:

- оплата компанією послуг адвоката для фізособи оподатковується як додаткове благо;

- на суму знижки під час продажу компанією квартири фізособі доведеться нарахувати ПДФО;

- ДПС переконує, що сплата замість працівника ПДФО оподатковується;

- МОЗ пропонує звільнити медичне страхування працівників від оподаткування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини