Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оплата компанією послуг адвоката для фізособи оподатковується як додаткове благо

Реклама

ДПС розповіла про податкові наслідки ситуації, за якої фізособа отримує юридичні послуги від адвоката або ФОП, оплату за які здійснює юрособа (фізособа, яка отримує юридичні послуги, не працює в юрособи).

До оподатковуваного доходу відносять дохід, отриманий платником податку як додаткове благо (крім випадків, передбачених ст. 165 ПКУ), у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначеної за правилами звичайної ціни, а також суми знижки звичайної ціни (вартості) товарів (робіт, послуг), індивідуально призначеної для такого платника податку, крім сум, зазначених у пп. 165.1.53 ПКУ (пп. "е" пп. 164.2.17 ПКУ).

Тому дохід фізособи у вигляді вартості безоплатно отриманих юридичних послуг від адвоката або ФОП включають до оподатковуваного доходу такої особи як додаткове благо та оподатковують ПДФО на загальних підставах. При цьому податковий агент в частині сплати до бюджету ПДФО - суб'єкт господарювання, який здійснює нарахування доходу у вигляді додаткового блага.

Джерело: ІПК ДПС від 26.04.2021 р. № 1719/ІПК/99-00-04-03-03-09.

Як бухгалтеру встигнути за щоденним потоком інформації? Зарплата й кадри, податки, бухоблік - ексклюзивну аналітику щодо цих питань ви отримаєте у LIGA360. Замовляйте тестовий доступ прямо сьогодні.

Також переглядайте:

- персональні податкові знижки покупцям оподатковують;

- відшкодування витрат на професійну правничу допомогу оподатковують;

- компенсацію працівнику за використання власного авто оподатковують.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини