Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Навіщо уряд створив посаду уповноваженого з питань регуляторної політики

Реклама

Уряд ухвалив постанову Кабінету Міністрів України «Питання Урядового уповноваженого з питань регуляторної політики». Акт розроблено з метою реалізації основних повноважень Кабінету Міністрів України, серед яких, зокрема, забезпечення здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності. Про це інформує Служба Міністра Кабінету Міністрів України.

«На сьогодні спостерігаються певні проблеми, пов'язані з прийняттям регуляторних актів, оскільки вони не містять потенційно дієвого механізму зменшення адміністративного тиску на бізнес. Прийняттю дієвих та ефективних регуляторних актів повинно передувати, зокрема, врахування громадської думки, оцінка доцільності та адекватності прийняття такого акта, забезпечення діалогу та встановлення балансу інтересів суб'єктів господарювання, громадян та держави», - розповів міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

Таким чином, з метою ефективної реалізації повноважень Кабінету Міністрів України утворюється в Секретаріаті Кабінету Міністрів інститут урядового уповноваженого з питань регуляторної політики, який буде виконувати функції:

  • консультативно-дорадчі - з органами влади та інститутами громадянського суспільства з метою забезпечення додержання прав і законних інтересів суб'єктів господарювання у сфері реалізації державної регуляторної політики;

  • експертно-аналітичні - підготовка експертних висновків щодо регуляторного впливу проектів регуляторних актів та проведення моніторингу дотримання принципів державної регуляторної політики під час прийняття регуляторних актів.

Реалізація цієї постанови буде здійснюватися в межах штатної чисельності та фонду оплати праці Секретаріату Кабінету Міністрів.

Де бухгалтеру шукати інформацію й відповіді? Впевнитися в професійному рішенні допоможе ІТ-платформа LIGA360:Бухгалтер. Актуальне законодавство з бухобліку, аналітика від експертів, зручні бухгалтерські сервіси й алгоритми дій. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини