Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна на одній торговій точці використовувати перепрограмований та недоопрацьований РРО

Реклама

Бізнес, який використовує РРО, повинен був до 1 серпня та 1 жовтня 2021 року відповідно забезпечити (за наявності технічних можливостей) доопрацювання РРО їх виробниками (постачальниками) для виконання вимог до форми і змісту розрахункових документів згідно Наказів № 306 та № 329.

Проте на практиці це не завжди відбувається вчасно або ж відсутня технічна можливість для таких дій.

Тож користувач РРО запитав в ДПС, чи можна використовувати паралельно в одній торговельній точці перепрограмований згідно з вимогами Наказів № 306 та № 329 РРО та неперепрограмовані РРО, які включені до Держреєстру РРО та перебували на обліку в ДПС до дня набрання чинності цими наказами?

Податківці пояснюють, що Наказами № 306 та № 329 внесені зміни до Положення про форму і зміст розрахункових документів. Такі зміни стосуються реквізитів фіскальних касових чеків на товари (послуги), що створюються і друкуються РРО та програмними РРО.

Водночас у своєму зверненні користувач вказав, що виробник доопрацював програмне забезпечення на предмет технічної можливості відображення у фіскальних касових чеках обов'язкових реквізитів встановлених Наказами № 306 та № 329. Тож такі РРО мають бути доопрацьовані їх виробниками (постачальниками) та не можуть використовуватись користувачем поряд із не доопрацьованими.

Джерело: ІПК ДПС від 21.10.2021 р. № 3962/ІПК/99-00-07-05-06.

Пошук відповідей на ситуації з бухгалтерського обліку займає багато часу? Знаходьте потрібну інформацію в один клік на ІТ-платформі LIGA360. Деталі за посиланням.

Також переглядайте:

- ДПС повідомила про доопрацювання у безкоштовному ПРРО;

- ДПС пояснила використання операцій "сторно" на програмних РРО.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини