Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Доплата працівникам соціальної сфери – перелік посад оновлять

Реклама

Мінсоцполітики розробило проект наказу "Деякі питання оплати праці працівників соціальної сфери".

Цим документом пропонують оновити Перелік посад (професій) працівників соціальної сфери, які безпосередньо надають соціальні послуги, та працівників служб у справах дітей, які безпосередньо здійснюють захист прав дітей, та внаслідок виконання своїх обов'язків мають безпосередній контакт з населенням, яким встановлюється додаткова доплата до зарплати (грошового забезпечення).

Нагадаємо, що постанова КМУ від 29.04.2020 р. № 375 встановлює доплату окремим категоріям працівників, які забезпечують життєдіяльність населення соціальними послугами та внаслідок виконання своїх обов'язків мають безпосередній контакт з населенням.

Доплати працівникам бюджетних установ проводиться у граничному розмірі до 50% зарплати (грошового забезпечення), а доплата працівникам надавачів соціальних послуг державного/комунального сектору, які безпосередньо надають соціальні послуги за місцем проживання/перебування їх отримувачів (вдома), - у граничному розмірі до 100% зарплати (грошового забезпечення).

Персональний перелік працівників надавачів соціальних послуг, які безпосередньо надають соціальні послуги, яким встановлюють доплату, затверджує керівник надавача соціальних послуг; а персональний перелік працівників служб у справах дітей, яким встановлюють доплату, - керівник державної служби обласної, Київської міської, районної, районної у місті Києві державної адміністрації, міським, сільським, селищним головою, головою районної у місті ради.

Одночасно втратить чинність наказ Мінсоцполітики від 01.09.2020 р. № 597.

Бажаєте мінімізувати кадрові ризики для своєї компанії? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360:HR. Дізнавайтесь першими про зміни трудового законодавства, контролюйте відгуки про бренд роботодавця, перевіряйте надійність кандидатів та співробітників. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини