Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фермери отримають гарантії від держави для отримання кредитів – прийнято Закон

Реклама

Верховна Рада ухвалила на пленарному засіданні 04.11.2021 року законопроект № 3205-2 про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Про це повідомили в Мінагрополітики.

"Відтепер малі та середні фермери зможуть ефективніше залучати необхідні кредитні ресурси для розвитку своєї господарської діяльності. Завдяки законопроекту фермери, які обробляють до 500 га, матимуть гарантії від держави для отримання кредитів у фінустановах", - підкреслив Міністр аграрної політики та продовольства.

На сайті ВРУ вказується, що прийнятий Закон визначає правовий статус, особливості утворення та засади діяльності Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, встановлює порядок визначення критеріїв щодо суб'єктів підприємництва та фінансових установ, зобов'язання за кредитними договорами між якими можуть гарантуватися Фондом.

Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві створять як небанківську фінансову установу з особливим статусом, яка виконуватиме функції із забезпечення підтримки суб'єктів мікропідприємництва, малого та середнього підприємництва, ФОП, які провадять діяльність у галузі сільського господарства, шляхом часткового гарантування виконання зобов'язань таких суб'єктів за кредитними договорами.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Стикнулися з незвичною правовою ситуацією? Відповідь знайдете на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові алгоритми дій, судова практика, свіжа аналітика лідерів галузі. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини