Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Касові апарати вже встановлені в 52 тис. ФОПів - звітує ДПС

Реклама

В. о. Голови ДПС Євген Олейніков проінформував, що наразі у 52 тис. ФОП, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, встановлено РРО. Більшість РРО були встановлені саме упродовж 2021 року. Для порівняння: у 2020 році РРО використовували 23 - 25 тис. платників єдиного податку, а у 2019 році - взагалі одиниці.

Дані свідчать, що із загальної кількості ФОПів, а їх близько 2 млн, на спрощеній системі оподаткування перебуває 1,5 млн. З цієї кількості, з вирахуванням тих підприємців, які є найманими працівниками, зобов'язані використовувати РРО орієнтовно 10 %. Тобто, переважна частина тих, хто має застосовувати РРО, вже встановили їх.

"Зараз ми намагаємося інформувати тих підприємців, діяльність яких передбачає наявність РРО, що наближається момент, коли їх мають встановити. Після 1 січня ми вже будемо звертатися і нагадувати, що, поки діє мораторій, потрібно скористатися цим, встановити РРО і почати його застосовувати. Тобто на першому етапі переважно будемо переконувати", - зазначив Євген Олейніков.

До тих підприємців, хто продовжуватимуть ігнорувати закон, податківці застосовуватимуть контрольну функцію.

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Також читайте: для яких ФОПів використання РРО є обов'язковим у 2021 році.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини