Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес може відмовитись від комплексної перевірки на 2022 рік до 15 листопада

Реклама

Державна регуляторна служба (далі - ДРС) попередила суб'єктів господарювання про можливість відмовитися від комплексної перевірки. Для цього треба надіслати до ДРС письмове звернення до 15 листопада 2021 року.

Якщо таке звернення надійде, то перевірку такого суб'єкта господарювання проводять у дати, встановлені річними планами перевірок контролюючих органів.

Починаючи з 15 листопада по 1 грудня 2021 року контролюючі органи будуть затверджувати свої річні плани вже з урахуванням дат, встановлених Планом комплексних перевірок на 2022 рік.

Додатково в ДРС пояснили, що виключення суб'єкта господарювання із Плану комплексних перевірок на 2022 рік за його письмовим зверненням не виступатиме підставою для внесення контролюючими органами змін у дати початку планових перевірок у їх річних планах.

Також положення Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" не вимагають від суб'єктів господарювання мотивувати або обґрунтовувати свою відмову від комплексної перевірки.

Зразок оформлення такої відмови можна переглянути за посиланням.

У випадку надходження звернень, які будуть містити будь-які обґрунтування, пов'язані, на думку суб'єкта господарювання, із:

- порушеннями періодичності планових заходів перевірок;

- незгодою зі ступенем ризику, до якого контролюючий орган відніс суб'єкта господарювання;

- незгодою з датою початку проведення та строком комплексної перевірки, ДРС задовольняти не буде, оскільки у такому випадку виключення суб'єкта господарювання з проекту плану комплексних перевірок не вирішуватиме порушені у ньому питання.

Варто враховувати, що Закон України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" не передбачає можливості для ДРС встановлювати інші дати початку та строки комплексних перевірок за безпосереднім зверненням до неї суб'єктів господарювання.

За наявності обставин, за яких суб'єкт господарювання вважає за доцільне перенести дату початку комплексної перевірки, він може звернутися з обґрунтованою пропозицією до одного або усіх одночасно контролюючих органів, які здійснюватимуть комплексні перевірки.

Додатково радимо ознайомитися з матеріалом про те, як відмовитися від комплексної перевірки.

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини