Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавець в електронному кабінеті не бачить е-лікарняний працівника – алгоритм дій від Фонду соцстраху

Реклама

Як відбувається документальне підтвердження тимчасової непрацездатності за місцем роботи по сумісництву? Починаючи з червня 2021 року, у випадку формування для застрахованої особи листка непрацездатності програмними засобами Електронного реєстру листків непрацездатності на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність, такий листок непрацездатності повинен бути відображений в електронних кабінетах усіх страхувальників, з якими застрахована особа перебувала у трудових відносинах на момент настання страхового випадку, тобто і в електронному кабінеті роботодавця за сумісництвом. Про це йдеться у листі Фонду соціального страхування № 03/С-619з-798 від 27.07.2021 р.

Як вказують у ФСС, у випадку не відображення в електронних кабінетах страхувальників листків непрацездатності, сформованих програмними засобами Електронного реєстру, застрахована особа має можливість підтвердити факт своєї тимчасової непрацездатності витягом з Електронного реєстру, виданого територіальними органами Пенсійного фонду України в паперовій формі для кожного роботодавця окремо.

Отже, у випадку формування для застрахованої особи листка непрацездатності програмними засобами Електронного реєстру, надавати за місцем роботи за сумісництвом копію листка непрацездатності, засвідчену підписом керівника і печаткою (за наявності) за основним місцем роботи, не потрібно.

Додатково ФСС повідомляє, що відповідно до пункту 30 Порядку № 1266, роботодавцю за місцем роботи за сумісництвом застрахованою особою надається довідка про середню заробітну плату за основним місцем роботи. Якщо особа працює на кількох роботах за сумісництвом, додатково надаються довідки про середню заробітну плату за місцями роботи за сумісництвом.

Варто нагадати, що за п.п. 15 та 16 Порядку № 328 інформація з Електронного реєстру листків непрацездатності, що містить відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків, період і причину непрацездатності, надається тільки:

- особі, якої зазначені відомості стосуються;

- її страхувальнику - за період перебування особи у трудових відносинах із ним відповідно через електронні кабінети застрахованої особи та страхувальника на порталі послуг.

Також указана інформація надається територіальними органами Пенсійного фонду України у паперовій формі як витяг з Реєстру за усним зверненням застрахованій особі особисто.

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського й кадрового обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Читайте також:

- «Куди звернутися працівнику чи роботодавцю в разі проблем з оформленням електронних лікарняних»;

- «Роботодавці будуть оплачувати більшу кількість днів лікарняних - законопроект»;

- «Е-лікарняні від А до Я - що пояснили про них органи влади, Фонд соцстраху та Пенсійний фонд»;

- «Працівнику треба повідомляти роботодавця про продовжений е-лікарняний».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини