Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС нагадала алгоритм коригувань сум ЄСВ та даних про працівників в об’єднаній звітності

Реклама

Поради із заповнення уточнюючого податкового розрахунку надали в Центральному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків.

У випадку виявлення в додатку 1 "Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам" (далі - Додаток 1) до податкового розрахунку помилки лише в реквізитах, які стосуються застрахованої особи та не стосуються сум нарахованого ЄСВ, у відповідному додатку з типом "Уточнюючий" проводять коригування лише за рядками, які уточняються на підставі інформації з попередньо поданого податкового розрахунку з типом "Звітний" або "Звітний новий". Алгоритм описаний в абз. 5 п. 6 розділу V Порядку № 4.

Для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно виключити помилкову інформацію та ввести правильну інформацію, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких виключає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку відповідної графи указують "1" - рядок на виключення, а в другому - "0" - рядок на введення.

У свою чергу "Уточнюючий" податковий розрахунок при коригуванні сум ЄСВ заповнюють із використанням типів нарахувань 2 та 3.

Якщо в Додатку 1 до податкового розрахунку з типом "Уточнюючий" платник ЄСВ поза межами звітного (податкового) періоду при поданні включив відомості, які стосуються однієї або декількох застрахованих осіб, які не були вчасно внесені або збільшив їх, то таке збільшення проводять у додатках стосовно застрахованих осіб з типом нарахувань 2.

Коли ж в Додатку 1 до податкового розрахунку з типом "Уточнюючий" платник ЄСВ виключив відомості, які стосуються однієї або декількох застрахованих осіб або зменшив їх, то таке зменшення проводять у додатках стосовно застрахованих осіб з типом нарахувань 3.

В ситуації, якщо платнику ЄСВ поза межами звітного (податкового) періоду необхідно одночасно уточнити інформацію щодо реквізитів та сум нарахованого ЄСВ стосовно застрахованих осіб у Додатку 1 до податкового розрахунку, поданого з типом "Звітний" або "Звітний новий", формують та подають податковий розрахунок з типом "Уточнюючий".

Спочатку у ньому проводять коригування реквізитів, які уточняють на підставі інформації з попередньо поданого Розрахунку з типом "Звітний" або "Звітний новий", а саме: для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно виключити помилкову інформацію та ввести правильну інформацію, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких виключає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію.

Потім формують податковий розрахунок з типом "Уточнюючий" для коригування показників ЄСВ із використанням типів нарахувань 2 та 3.

Аби провести коригування треба сформувати та подати податковий розрахунок з типом "Уточнюючий", який має містити обов'язкові реквізити, визначені в рядках 01 - 05 та у рядку 031 для платників ЄСВ, а також інформацію про додатки, у яких буде проводитись коригування, та їх кількість, що визначені в рядку 06 податкового розрахунку. При цьому додатки, інформацію в яких не коригують, у рядку 06 не вказують та відповідно не подають.

Користуйтеся в роботі матеріалами:

- "Додаток 4ДФ до Розрахунку: як податковому агенту коригувати дані";

- "Додаток Д1 до Розрахунку: коригування сумових показників щодо ЄСВ";

- "Додаток Д5 до Розрахунка: зміна інформації про застрахованих осіб".

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського й кадрового обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини