Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено порядок арешту рахунків в інвалюті та банківських металах

Реклама

Правління НБУ постановою від 08.11.2021 р. № 116 змінило норми Положення про порядок виконання банками документів на переказ, примусове списання і арешт коштів в іноземних валютах та банківських металів. Документ діє із 11.11.2021 року.

Передусім внесені зміни в порядок прийняття до виконання документ про арешт усіх коштів та банківських металів.

До 25 листопада скористайтеся спеціальною пропозицією на командне рішення LIGA360.

Уточнено, що банк зобов'язаний за поточними рахунками клієнта прийняти до виконання документ про арешт усіх коштів та банківських металів за всіма видами валют і банківських металів із зазначенням суми/маси або без зазначення суми/маси за кожним видом валют чи банківських металів, або із зазначенням загальної суми в національній валюті за всіма видами валют і банківських металів, або коштів та банківських металів за окремим видом валют та банківських металів із зазначенням суми/маси за ним/ними або без зазначення суми/маси.

Щодо коррахунків банку-боржника в банківських металах, то банк зобов'язаний прийняти до виконання документ про арешт банківських металів за всіма видами банківських металів із зазначенням маси за кожним видом банківських металів або із зазначенням загальної суми в національній валюті за всіма видами банківських металів банку чи банківських металів за окремим видом банківських металів із зазначенням маси за ними.

Банк виконує документ про арешт щодо тих поточних рахунків клієнтів і лише тих видів валют та/або банківських металів, які зазначені в цьому документі.

Документ про арешт на відповідному позабалансовому рахунку банк обліковує та арештовує кошти в іноземній валюті або банківські метали на поточному рахунку клієнта в сумі/масі, зазначеній у документі про арешт, і продовжує здійснювати операції за поточним рахунком клієнта в межах суми/маси, що перевищує суму/масу арешту, якщо до банку надходить документ про арешт із зазначенням виду валюти або банківського металу, коштів або банківських металів, за яким достатньо на поточному рахунку клієнта для виконання цього документа.

Банк не виконує видаткових операцій за поточними рахунками клієнта, на кошти та/або банківські метали на яких накладено арешт, уключаючи й кошти в іноземній валюті та банківські метали, що попередньо куплені за заявою клієнта на валютному ринку України (до накладання арешту) і не перераховані ним за призначенням до їх арешту. Водночас банк не виконує видаткових операцій за коррахунками банку, на банківські метали, на яких накладено арешт.

Дізнавайтеся повну інформацію про контрагентів і фізосіб, з якими плануєте працювати. ІТ-платформа LIGA360 відобразить дані з ЄДР, фінансовий та податковий стан на 6,8 млн компаній та ФОП. А ще тут є дані з державних реєстрів про всіх громадян України. Замовте презентацію LIGA360 та дізнатеся, як бути впевненими у бізнес-зв'язках.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини