Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Школи з вакцинованим персоналом повинні працювати навіть у «червоній» зоні карантину – віцеспікерка парламенту

Реклама

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк закликала повернути до звичного режиму роботи усі школи в Україні, де від COVID-19 було щеплено 100% працівників. Віцеспікерка звернула увагу на скарги і звернення директорів багатьох шкіл про те, що вони виконують постанову Кабінету Міністрів, згідно з якою 100% колективу має бути вакциновано, щоб працювати без обмежень навіть у «червоній» зоні карантину.

«Натомість, і ми говорили про це з прем'єр-міністром, ці школи закривають і не дають працювати вчителям. Адже багато місцевих рад таким чином економлять на опаленні і діти не можуть повернутися до нормально навчання. Кращої антиреклами для вакцинації зараз, через такі подвійні стандарти, важко придумати», - зауважила Олена Кондратюк.

Заступниця Голови Верховної Ради підкреслила: відповідальність місцевої влади полягає в тому, щоб налагодити роботу у своїх громадах таким чином, щоб повністю вакциновані школи працювали у звичному режимі, діти поверталися до навчання, а їхні батьки могли виходити на роботу.

Читайте також:

- "Неоплачувана відпустка на час карантину від А до Я";

- "Як оформити вихід працівників на роботу з «карантинної» відпустки".

«Я прошу міністра освіти та науки і профільний Комітет Верховної Ради звернути особливу увагу на цю проблему. Треба моніторити та реагувати на такі приклади антивакцинаторської політики на місцях, адже це неприпустимо», - наголосила Олена Кондратюк.

Бажаєте мінімізувати кадрові ризики для своєї компанії? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360:HR. Дізнавайтесь першими про зміни трудового законодавства, контролюйте відгуки про бренд роботодавця, перевіряйте надійність кандидатів та співробітників. Деталі за посиланням. До 25 листопада скористайтеся спеціальною пропозицією на командне рішення LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини