Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лікарняний по догляду за хворою дитиною не видають в період відпустки

Реклама

Щорічну відпустку переносять на інший період або продовжують лише у випадку тимчасової непрацездатності - нагадали в Координаційному центрі з надання правової допомоги.

Якщо працівник перебуває в щорічні відпустці, то листок непрацездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років не видають (п. 3.15 Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян).

У випадку, коли працівник під час догляду за хворою дитиною перебуває у щорічній (основній або додатковій) відпустці, листок непрацездатності по догляду за хворою дитиною повинен бути виданий з дня, коли застрахована особа має стати до роботи (п. 3.11 Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян).

Допомогу по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років, по догляду за хворим членом сім'ї та в разі захворювання матері або іншої особи, яка фактично здійснює догляд за дитиною віком до трьох років або дитиною з інвалідністю віком до 18 років, не надають, якщо працівник перебував в цей час у щорічній (основній чи додатковій) відпустці, додатковій відпустці у зв'язку з навчанням або творчій відпустці.

Тому хвороба дитини під час щорічної відпустки не слугує підставою продовжувати або переносити відпустку.

Користуйтесь публікаціями:

- "Працівник захворів під час відпустки: здійснюємо перерахунок відпускних";

- "Хвороба у відрядженні: як оформлювати лікарняний та що оплачувати";

- "Захворіла одна дитина, потім - друга: як оплачувати лікарняний по догляду за хворими дітьми".

Більше аналітики в LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Усі переваги дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини