Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звільнені працівники та ліквідовані ФОП у 2021 році зможуть отримати допомогу по частковому безробіттю

Реклама

Мінекономіки розробило проект постанови КМУ "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 306".

Цей документ передбачатиме, що до 31 грудня 2021 року допомога по частковому безробіттю на період карантину за рішеннями, прийнятими в 2020 році, будуть надавати центри зайнятості застрахованим особам у разі втрати ними в цей період частини зарплати або доходу внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв'язку із зупиненням (скороченням) діяльності, в тому числі:

- працівникам, з якими роботодавцем припинено трудові відносини в період з 1 січня 2021 року до дня перерахування центром зайнятості роботодавцю коштів для виплати такому працівникові допомоги;

- ФОП, яка є застрахованою особою і в період з 1 січня 2021 року до дня виплати центром зайнятості допомоги (перерахування коштів) здійснила держреєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП та не отримувала допомогу як працівник.

В Мінекономіки пояснюють, що цей проект постанови потрібний аби центри зайнятості отримали механізм виплати застрахованим особам допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

За інформацією Державного центру зайнятості кількість застрахованих осіб, які охоплюватиме це рішення, становить 6 364 осіб, загальна сума виплат - 53,6 млн гривень.

Не пропустіть головної акції цього року. Заповніть заявку до 26 листопада - та першими отримайте вибухову знижку на рішення LIGA360 до Black Friday.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини