Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як рахувати оклади патронатним службам і працівникам держорганів, які виконують функції з обслуговування – Мінекономіки

Реклама

Мінекономіки листом від 08.11.2021 р. № 4711-06/53542-07 розповіло щодо перегляду розмірів посадових окладів працівників патронатних служб у державних органах та працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування.

У міністерстві вказують, що Постановою № 1112 врегульовані умови оплати праці працівників патронатних служб у державних органах та працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування. Розміри посадових окладів зазначених працівників визначаються шляхом множення двох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня календарного року, на відповідні коефіцієнти, які затверджені додатками до Постанови № 1112.

Статтею 26 Закону про Держбюджет-2021 було установлено, що у 2021 році для всіх категорій працівників державних органів застосовуються розміри та умови оплати праці, що діяли на 1 вересня 2020 року. Відповідно для визначення розмірів посадових окладів працівників патронатних служб у державних органах та працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, застосовувався розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 01 січня 2020 року - 2102 гривні.

Із 21 жовтня 2021 року набрав чинності Закон № 1807, яким статтю 26 Закону про Держбюджет-2021 виключено, отже, для визначення розмірів посадових окладів працівників патронатних служб у державних органах та працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, має застосовуватись розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 01 січня 2021 року - 2270 гривень у межах затвердженого фонду оплати праці.

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського й кадрового обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Не пропустіть головної акції цього року. Заповніть заявку до 26 листопада - та першими отримайте вибухову знижку на рішення LIGA360 до Black Friday.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини