Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вартість послуг при вивезенні продукції з України включена окремим рядком в інвойсі – яка база оподаткування ПДВ

Реклама

ДПС у черговій консультації надала роз'яснення щодо особливостей визначення бази оподаткування ПДВ операцій з вивезення товарів за межі митної території України.

Так, податківці нагадали: змінами, внесеними до ПКУ Законом № 466-IX, які набрали чинності з 23 травня 2020 року, врегульована неоднозначність тлумачення бази оподаткування для експорту товару. Базою оподаткування ПДВ для операцій з вивезення товарів за межі митної території України відповідно до пункту 189.17 ПКУ є договірна (контрактна) вартість таких товарів, зазначена в митній декларації, оформленій відповідно до вимог МКУ.

Вартість послуг з доставки продукції покупцю не входить до загальної вартості експортованої продукції та у разі, якщо така доставка здійснюється за єдиним міжнародним перевізним документом, оподатковується ПДВ відповідно до підпункту "а" підпункту 195.1.3 ПКУ.

При цьому у випадку залучення до міжнародного перевезення перевізників нульова ставка, визначена підпунктом "а" підпункту 195.1.3 ПКУ, застосовується саме такими перевізниками.

Аналогічні роз'яснення надані в Узагальнюючій податковій консультації щодо порядку оподаткування ПДВ транспортно-експедиторської діяльності, затвердженій наказом ДПС України від 06.07.2012 р. № 610.

Джерело: ІПК ДПС від 09.09.2021 р. № 3393/ІПК/99-00-21-03-02-06

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Користуйтеся публікаціями в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

На старт, увага, чорна п'ятниця! Отримайте першими вибухову пропозицію на рішення LIGA360 для виконання професійних завдань. На вибір надаються рішення для юристів, бухгалтерів, HR та PR-менеджерів, спеціалістів з безпеки. Залиште заявку до 26 листопада, щоб отримати знижку до 50%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини