Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які виплати для потерпілих через гостре професійне захворювання на COVID-19 здійснює Фонд соцстраху

Реклама

У разі настання нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання ФССУ здійснює для потерпілих такі виплати:

1) допомогу у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності;

2) одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого;

3) щомісячну страхову виплату в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого;

4) страхову виплату потерпілому у розмірі його середньомісячного заробітку при тимчасовому переведенні його на легшу нижчеоплачувану роботу;

5) щомісячну страхову виплату особам, які мають на неї право в разі смерті потерпілого;

6) відшкодування вартості ритуальних послуг, пов'язаних з похованням.

Крім того, у разі настання страхового випадку за кошти Фонду здійснюється надання медичних і соціальних послуг. Зокрема, фінансується лікування всіх прямих наслідків страхового випадку до відновлення здоров'я або упродовж усього життя потерпілого у разі визначеної в цьому потреби, проходження курсу оперативної реабілітації на базі санаторно-курортних закладів, проведення досліджень, здійснення оперативних втручань, ендопротезування, протезування, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення тощо.

Майже 74% осіб, які постраждали внаслідок нещасного випадку під час виконання посадових обов'язків за підсумками ІІІ кварталів 2021 року, є працівниками галузі охорони здоров'я. Більшість з них постраждали через гостре професійне захворювання на COVID-19. Про це інформує ФСС.

Загалом упродовж 9 місяців 2021 року Фондом зареєстровано 9861 потерпілого від нещасних випадків/гострих професійних захворювань на виробництві, на якого складено акти за формою Н-1/П (підтверджено зв'язок із виробництвом). З них 7 270 осіб є працівниками закладів охорони здоров'я, з яких 7 105 - постраждали внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2.

Щоб мінімізувати кадрові ризики, необхідна злагоджена робота HR-департаменту. Найефективніша робота команд доступна на ІТ-платформі LIGA360. Отримайте максимальний функціонал продуктів ЛІГА:ЗАКОН для зручної роботи HR-відділу, спільно ухвалюйте рішення й оцінюйте ризики, обмінюйтеся документами й новинами. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини