Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Річну фінзвітність за МСФЗ треба подати до Центру збору фінзвітності до 31 грудня

Реклама

Учасники ринку капіталу та емітенти зобов'язані подати фінзвітність до 31 грудня 2021 року до Центру збору фінзвітності - повідомляє НКЦПФР.

Йдеться про річну фінансову звітність та річну консолідовану фінансову звітність за 2020 рік, а також проміжну фінансову звітність та проміжну консолідовану фінансову звітність за 2021 рік, складену на основі таксономії фінансової звітності за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) в єдиному електронному форматі iXBRL.

В НКЦПФР вказують, що подання проміжної (квартальної) звітності за 2021 рік в форматі iXBRL до Центру збору фінзвітності можливе тільки після подання річної фінзвітності за 2020 рік. Наразі до Центру збору фінансової звітності подано понад 1110 пакетів звітності.

"Ми розуміємо, що подання фінансової звітності за новим форматом може бути непростим завданням. Тому підготували покрокові інструкції і рекомендації щодо всіх етапів - реєстрації учасника, заповнення профілю, створення звіту, роботи з безкоштовним програмним забезпеченням. Їх можна знайти на сайті Системи фінансової звітності", - розповідає Юрій Шаповал, Член Комісії, що відповідає за цей напрям роботи регулятора.

Подати звітність до Центру збору фінзвітності можна безкоштовною, на відміну від процедури розкриття регульованої інформації через особу, яка проводить діяльність з оприлюднення регульованої інформації від імені учасників ринку капіталу та професійних учасників організованих товарних ринків.

Готуєте річну звітність? Уникнути помилок допоможе фахова аналітика в Liga360. Не пропустіть жодної профільної новини, слідкуйте за гарячими темами у галузі, отримайте найширший діапазон експертних думок. Придбайте Liga360: Бухгалтер та тримайте руку на пульсі важливих змін.

Допоможіть нам стати кращими. Беріть учать в опитуванні читачів за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини