Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлені правила "адаптивного" карантину діятимуть із 6 грудня

Реклама

Уряд постановою КМУ від 24.11.2021 р. № 1240 скоригував норми "карантинної" постанови № 1236. Вказана постанова набирає чинності з 6 грудня 2021 року.

По-перше, для "зеленої" зони карантину перевезення пасажирів в автомобільним транспортом буде дозволено в кількості осіб не більше, аніж сукупна кількість місць для сидіння та 50% місць для стояння.

По-друге, для "жовтої" зони карантину дозволено приймання відвідувачів без обмежень по кількості у кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб'єктами діяльності у сфері культури, а також масові заходи в розважальних закладах (нічних клубах) і закладах громадського харчування, приймання відвідувачів суб'єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), приймання відвідувачів у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, проте необхідним є пред'явлення негативного ПЛР тесту, експрес-тесту на антиген або ж документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або однієї дози вакцини. При цьому тепер документ, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини може бути застосовано протягом 30 днів від дати введення дози.

По-третє, для "жовтої" зони карантину у разі перевезення пасажирів авіаційним, залізничним чи автомобільним транспортом в міжобласному та міжнародному сполученнях документ, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини може бути застосовано протягом 30 днів від дати введення дози.

По-четверте, в "червоній" зоні карантину не буде виключень для роботи автоконцертів, автокінотеатрів, історико-культурних заповідників, суб'єктів господарювання, пов'язаної з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеозйомки.

По-п'яте, умовою роботи закладів освіти для "жовтої" зони буде аби усі допущені до роботи в закладі працівники мали документ, що підтверджує повний курс вакцинації; або документ, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини від COVID-19, який може бути застосовано протягом 30 днів від дати введення дози; чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати); або висновок лікаря щодо наявності абсолютних протипоказань до вакцинації проти COVID-19.

Натомість для "червоної" зони карантину для роботи закладів освіти не буде достатньо аби працівник мав документ, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини від COVID-19, або жовтий сертифікат про вакцинацію.

Тож строк чинності жовтих COVID-сертифікатів скорочують до 30 днів від дати введення дози.

Деталі нових карантинних правила повідомили також на Урядовому порталі.

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини