Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Легалізувати самобуд, зведений до квітня 2015 року, можна онлайн – Мінцифра

Реклама

В Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва та на порталі Дія з'явилась нова послуга - «Декларація про готовність до експлуатації об'єктів, що побудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без дозвільного документа на виконання будівельних робіт». Про це інформує Мінцифра.

Така «будівельна амністія» дає можливість офіційно ввести в експлуатацію житлові, садові, дачні будинки або присадибні будівлі, які збудували до квітня 2015 року без отримання дозвільних документів. Легалізувати можна лише будівлі, загальна площа яких не перевищує 300 кв.метрів. З липня 2020 року за цією процедурою в паперовому вигляді було подано майже 40 тисяч заяв.

Як отримати «будівельну амністію» на порталі Дія:

1. Перейдіть на diia.gov.ua і авторизуйтеся.

2. Натисніть на розділ «Земля, будівництво, нерухомість».

3. Оберіть послугу «Заява на надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки».

4. Заповніть онлайн-форму за кілька кліків.

Детальну інформацію про процедуру подання заяви та необхідний перелік документів можна знайти на порталі Дія в розділі «Земля. Будівництво. Нерухомість».

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини