Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відрядження оплачене по середньому заробітку – як враховувати при розрахунках суму премії

Реклама

Мінекономіки пояснило роботодавцям алгоритм обрахунку середньої зарплати для оплати часу відрядження, якщо в розрахунковому періоді теж було відрядження.

Тут треба керуватись вимогами абз. 2 п. 4 Порядку № 100. Він передбачає, що при обчисленні середньої зарплати за останні два місяці, зокрема, не враховують виплати за час, протягом якого зберігають середній заробіток працівника (за час виконання державних і громадських обов'язків, щорічної і додаткової відпусток, відрядження тощо) та допомогу у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю.

Якщо ж у розрахунковому періоді для оплати часу відрядження є дні відрядження, які оплачені за середнім заробітком, тоді період, коли за працівником зберігалась середня зарплата, виключають із розрахункового періоду.

Тож, оскільки дні відрядження, оплачені за середнім заробітком, не враховують при обчисленні середньої зарплати за два місяці, то і суму премії, яка припадає на ці дні, також не враховують при визначенні частини премії, яку відносять до заробітку місяців розрахункового періоду.

Джерело: листі Мінекономіки від 08.11.2021 р. № 4711-06/53532-07.

Користуйтеся в роботі порадами із публікацій:

- "Оплата роботи у відрядженні: нестандартні ситуації, різні режими роботи";

- "Оплата праці у відрядженні: чи можна оплачувати як робочі дні".

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського й кадрового обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини