Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можливий штраф за неподання ф. № 1-РРО із позначкою "Перереєстрація" при оновлені програми

Реклама

При зміні даних щодо суб'єкта господарювання, які вказані в реєстраційному посвідченні, у т.ч. і версії внутрішнього програмного забезпечення РРО, треба упродовж 5 робочих днів, які настають за днем, коли виникли зміни або інші підстави для заміни реєстраційного посвідчення, подати до органу ДПС за місцем реєстрації РРО:

- заяву про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-РРО (далі - реєстраційна заява за ф. № 1-РРО) із позначкою "Перереєстрація" із зазначенням причини перереєстрації;

- реєстраційне посвідчення.

Такий порядок обумовлений п. 2 глави 3 розділу II Порядку № 547.

Реєстраційну заяву за ф. № 1-РРО з позначкою "Перереєстрація" оформлюють та надають до органу ДПС у тому самому порядку, що й заяву про реєстрацію РРО (п. 3 глави 3 розділу II Порядку № 547).

Тож, алгоритм дій при зміні версії внутрішнього програмного забезпечення РРО, який має здійснити суб'єкт господарювання, чітко визначений вимогами Порядку № 547.

Водночас Законом № 265 не передбачено відповідальності до суб'єктів господарювання за неподання (несвоєчасне подання) реєстраційної заяви за формою № 1-РРО із позначкою "Перереєстрація" у разі заміни версії внутрішнього програмного забезпечення РРО.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.18 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Де бухгалтеру шукати інформацію й відповіді? Впевнитися в професійному рішенні допоможе ІТ-платформа LIGA360:Бухгалтер. Актуальне законодавство з бухобліку, аналітика від експертів, зручні бухгалтерські сервіси й алгоритми дій. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини