Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено форму Декларації з податку на прибуток

8 грудня 2021, 11:25
1232
0
Реклама

Наказом Мінфіну від 17.11.2021 р. № 601 було внесено зміни в частині подання аудиторського звіту та декларування значних інвестицій.

Зазначені зміни пов'язані із запровадженням необхідності подавати аудиторський звіт у складі додатків. Для цього у відповідній частині Декларації передбачили спецпозначку про обов'язок подання аудиторскього звіту.

Нагадаємо, це стосується лише тих платників податку на прибуток, які зобов'язані оприлюднювати річну фінансову звітність та річну консолідовану фінансову звітність разом з аудиторським звітом.

Як слідує з пояснень до відповідної клітинки - цю позначку необхідно буде поставити у разі подання річної декларації разом із двома основними формами (Баланс, Звіт про фінрезультати), а не лише при безпосередньому подані такого звіту разом з повним комплектом фінзвітності.

Оновлення форми Декларації з податку на прибуток дозволяють проставляти відповідні відмітки про подання її респондентами з числа інвестора із значними інвестиціями.

Нагадаємо, для таких платників передбачено особливості оподаткування прибутку, що діють до 2035 року (п. 55. підрозд. 4 розділу XX ПКУ).

Для цих же респондентів додано рядки за кодом 03 РІ (03.1 та 03.2). Вони призначені для відображення коригувань по контрольованим операціях. Аналогічних змін зазнав і Додаток ВП до рядків 26 - 29, 31 - 33, 35 Декларації.

Відповідним чином підкориговано “формулу” розрахунку підсумкового рядка 04 Декларації та Додатка ВП.

Маємо і технічні правки, пов'язані з оновленням форми - зміна нумерації виносок, “підчищення” неактуальних назв головного податкового відомства, а також осучаснення абревіатури нацстандартів бухобліку (НП(С)БО замість П(С)БО).

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського й кадрового обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини