Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи створюється Z-звіт, якщо за день лише операції "службове внесення" та "службова видача"

Реклама

До обов'язків суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, належить щоденне створення у паперовій та/або електронній формі РРО (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг)) або ПРРО фіскальні звітні чеки, якщо проводились розрахункові операції. Цього вимагає п. 9 ст. 3 Закону про РРО.

Під розрахункової операцією розуміють приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видачу готівкових коштів за повернутий покупцем товар (ненадану послугу), а у разі застосування банківської платіжної картки - оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару (послуги) банком покупця або, у разі повернення товару (відмови від послуги), оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця (ст. 2 Закону про РРО).

Натомість внесення чи видача готівки з місця розрахунків повинні реєструватися через РРО або ПРРО з використанням операцій "службове внесення" та "службова видача", якщо такі внесення чи видача не пов'язані з проведенням розрахункових операцій.

Тому операції "службове внесення" та "службова видача" не є розрахунковими операціями в розумінні Закону про РРО.

З огляду на це, якщо упродовж дня розрахункові операції не проводились, але були операції "службове внесення" та "службова видача", то створювати Z-звіт в кінці робочого дня не є обов'язково.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.09 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Отримайте доступ, щоб працювати легко та швидко.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини