Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи вказувати ознаку платника ЄСВ в об’єднаній звітності, якщо подають тільки додаток 4ДФ за відокремлений неуповноважений підрозділ

Реклама

В ДПС відповіли, чи треба заповнювати юрособі рядок 09 "Ознака платника єдиного внеску" заголовної частини податкового розрахунку, у складі якого лише додаток 4ДФ, який подають за відокремлений неуповноважений підрозділ, на якому працюють наймані працівники.

Заголовна частина податкового розрахунку містить інформацію щодо обраного платником типу цього розрахунку, інформацію про податкового агента та платника ЄСВ, а також інформацію про додатки, що є його невід'ємною частиною, зокрема про додаток 4ДФ.

В такій частині є рядок 09 " Ознака платника єдиного внеску", у якому позначкою "Х" заповнюють відповідну ознаку платника податків, а саме:

- 091 - роботодавець - якщо податковий розрахунок подає юрособа або ФОП, що використовують працю найманих працівників;

- 092 - бюджетна установа;

- 093 - підприємство, організація всеукраїнської громадської організації осіб з інвалідністю, зокрема товариств: "Українське товариство глухих", "Українське товариство сліпих";

- 094 - підприємство, організація громадської організації осіб з інвалідністю.

Якщо відокремлений підрозділ юрособи не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок до бюджету та який не має окремого балансу і самостійно не веде розрахунки із застрахованими особами для сплати ЄСВ, тоді податковий розрахунок за такий підрозділ подає юрособа до контролюючого органу за основним місцем обліку.

Тому юрособа не заповнює рядок 09 "Ознака платника єдиного внеску" заголовної частини податкового розрахунку, у складі якого лише додаток 4ДФ, який подають за відокремлений неуповноважений підрозділ, на якому працюють наймані працівники.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.25 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського й кадрового обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини