Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продавців електроніки чекають контрольно-перевірочні заходи податківців щодо застосування РРО при продажу

Реклама

Податківці звернули увагу, що отримують інформацію про продажу на території України технічно складних побутових товарів без застосування РРО та без видачі фіскальних чеків. Споживачі апелюють до відсутності дієвих заходів з боку ДПС щодо припинення таких порушень.

Однак в ДПС вказують на те, що наразі діє мораторій на документальні та фактичні перевірки (п. 522 підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" ПКУ). Він стосується й фактичних перевірок суб'єктів господарювання, які торгують в роздріб технічно складними побутовими товарами, зокрема: мобільними телефонами, планшетами та іншіими електронними гаджетами.

Саме тому деякі несумлінні платники податків користуються цим та умисно і систематично ухиляються від застосування РРО при продажу таких товарів.

Втім ДПС акумулює інформацію щодо порушень порядку розрахунків на ринку електронної техніки. Після закінчення мораторію будуть організовані відповідні контрольно-перевірочні заходи, а порушники притягнуті до відповідальності.

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини