Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові бюджетні рахунки на 2022 рік відкриють до 15 січня

Реклама

Щороку на початок нового бюджетного періоду в органах Казначейства відкривають рахунки за надходженнями до державного та місцевих бюджетів (окрім рахунків для зарахування власних надходжень бюджетних установ) відповідно до БКУ, закону про Державний бюджет України, рішень про місцеві бюджети та бюджетної класифікації, затвердженої наказом Мінфіну від 14.01.2011 р. № 11.

Рахунки за надходженнями відкривають протягом 45 днів із дня прийняття закону про Державний бюджет України. Це передбачає п. 2.1 Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Мінфіну від 22.06.2012 р. № 758.

Зважаючи на те, що Закон України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" від 02.12.2021 р. № 1928-ІХ прийнятий 02.12.2021 року, тоді 45-деннний строк спливає 15 січня 2022 року.

Головний фінансовий документ країни уже підписаний Президентом України. Про розміри прожиткового мінімуму та мінзарплати у 2022 році читайте за посилання.

Інформацію про відкриті/закриті рахунки доводять до відома органів Казначейства для подальшого інформування органів, що контролюють справляння надходжень бюджету згідно з установленими порядками взаємодії, та місцевих фінансових органів.

Тож до 15 січня 2022 року стануть відомі реквізити нових бюджетних рахунків на 2022 рік.

За відсутності змін у законодавстві щодо переліку надходжень, які зараховують до загального та спеціального фондів державного й місцевих бюджетів, і/або порядку їх зарахування до відповідних бюджетів, не пізніше першого робочого дня нового бюджетного періоду відкривають (перевідкривають) рахунки з реквізитами попереднього бюджетного періоду.

Тобто, перевідкрити бюджетні рахунки зі "старими" реквізитами мають уже 4 січня 2022 року.

Якщо внесені зміни до законодавства, згідно з якими змінюють перелік надходжень, що зараховують до відповідних бюджетів, та/або порядок їх зарахування, а також код та назва території, Казначейство централізовано відкриває/закриває рахунки за надходженнями згідно із внесеними змінами.

На ІТ-платформі LIGA360:Бухгалтер отримаєте актуальне законодавство з бухобліку, аналітику від експертів, зручні бухгалтерські сервіси й алгоритми дій. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини