Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На суму компенсації пального для авто працівників ЄСВ не нараховують

Реклама

В ГУ ДПС у Дніпропетровській області відповіли, чи є базою нарахування ЄСВ сума компенсації працівникам вартості ПММ для заправлення власних транспортних засобів, які використані в межах господарської діяльності роботодавця.

Податківці відсилають до п. 11 розділу І Переліку видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою КМУ від 22.12.2010 р. № 1170. У ньому згадується сума компенсації працівникам за використання для потреб виробництва власного інструмента та особистого транспорту.

З огляду на це, не є базою нарахування ЄСВ сума компенсації працівникам вартості ПММ, витрачених в меж діяльності роботодавця, при використання такими працівниками власних транспортних засобів.

Користуйтесь рекомендаціями із аналітичної статті "Компенсація працівникові за його авто: облікові та податкові особливості й ризики". Також отримайте на ІТ-платформі LIGA360 покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжу аналітику. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини