Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Торгівля у магазині на ринку не підходить для єдиного податку першої групи – ДПС

Реклама

ФОП, який продає товари в роздріб у магазині, який розташований на території ринку, не може бути платником єдиного податку першої групи - відмічають в ГУ ДПС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі.

Податківці відсилають до п. 291.4 ПКУ, за яким до першої групи платників єдиного податку відносять ФОП, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню.

Під торговим місцем розуміють площа, відведену для розміщення необхідного для торгівлі інвентарю (вагів, лотків тощо) та здійснення продажу продукції з прилавків (столів), транспортних засобів, причепів, візків (у тому числі ручних), у контейнерах, кіосках, палатках тощо. До торгових місць на ринках не належать магазини та об'єкти ресторанного господарства (п. 1.8 Інструкції щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 12-торг "Про наявність і використання торгової мережі на ринках та реалізацію сільськогосподарської продукції на них", затвердженої наказом Держкомстату від 26.07.2005 р. № 209).

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини