Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес на оренді самокатів, велосипедів, дронів – чи повідомляти ДПС за ф. № 20-ОПП

Реклама

Податківці відповіли на питання, чи подавати ф. № 20-ОПП при придбанні/здаванні в оренду самокатів, велосипедів, безпілотних літальних апаратів (дронів, квадрокоптерів), які безпосередньо пов'язані з діяльністю суб'єкта господарювання.

В платників податків є обов'язок стати на облік в органах ДПС за місцезнаходженням (місцем проживання) (основне місце обліку) та за місцем розташування (реєстрації) підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об'єктів оподаткування (неосновне місце обліку), а також повідомляти про всі об'єкти оподаткування за основним місцем обліку згідно з Порядком № 1588.

До об'єктів оподаткування і об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням (далі - об'єкти оподаткування), відносять майно та дії, у зв'язку з якими у платника податків виникають обов'язки щодо сплати податків та зборів.

В повідомленні за ф. № 20-ОПП вказують інформацію про всі об'єкти оподаткування, що є власними, орендованими або переданими в оренду.

Аби заповнити повідомлення за ф. № 20-ОПП із Довідника типів об'єктів оподаткування обирають той тип, який найбільше відповідає виду чи місцю провадження діяльності суб'єкта господарювання. Також можна застосовувати принцип укрупнення інформації, який передбачає групування об'єктів оподаткування за ознакою їх однотипності.

Тож, при придбанні/передачі в оренду суб'єктом господарювання самокатів, велосипедів, безпілотних літальних апаратів (дронів, квадрокоптерів), які безпосередньо пов'язані з його госпдіяльністю, та враховуючи, що такі об'єкти знаходяться/зберігаються у приміщеннях платника податків (склади, гаражі, магазини, місця зберігання тощо), достатньо повідомити контролюючий орган про такі місця зберігання як про об'єкт оподаткування.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 116.11 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Уникнути помилок допоможе фахова аналітика в Liga360. Не пропустіть жодної профільної новини, слідкуйте за гарячими темами у галузі, отримайте найширший діапазон експертних думок. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини