Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податок на виведений капітал та 27 видів діяльності з 5% податку без ЄСВ – Гетманцев про нові податкові ініціативи

Реклама

Депутати мають великий законопроект про оподаткування доходів, який покликаний знизити оподаткування доходів і фізичних осіб, і юросіб, і ввести податок на виведений капітал - «усічено, як у Польщі». Про це йдеться в інтерв'ю голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева агентству "Інтерфакс-Україна". Також, за словами депутата, планується розширити декларування доходів, дати більше податкових відрахувань громадянам.

«Законопроект також пропонує оподаткування додаткової роботи. Це коли ти просто реєструєшся в "Дії" і можеш отримувати дохід від 27 видів діяльності. Наприклад, таксувати вечорами. За це податок лише 5%, без ЄСВ. Я думаю, що можемо зареєструвати цей законопроект ще цього року, щоб він запрацював із 2023-го», - заявив Д. Гетманцев.

Стежити за змінами в законодавстві та об'єктивно оцінювати будь-яку ситуацію й приймати зважені рішення допоможе система LIGA360. Детальніше про переваги системи LIGA360 за поссиланням.

На питання, коли можна очікувати реєстрації законопроекту про непрямі методи визначення доходів, він відповів, що Мінфін готує цей законопроект, а строк, який Кабінет Міністрів має на його підготовку, спливає на початку наступного року. Тож проект варто очікувати в січні.

Також парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики створив робочу групу для розробки компромісного законопроекту щодо змін оподаткування для будівельної галузі. «Будівельники заробляють непогано, але не сплачують податки. Це показує податкове навантаження… Ми маємо кілька законодавчих ініціатив. Вони різні, від різних груп. І від ринку, і від Міністерства регіонального розвитку, і Мінфіну. У нас у комітеті вже створено робочу групу, покликану знайти між ними компроміс», - сказав Гетманцев.

1,4 тис. ситуацій та алгоритмів дій для бухгалтера - на ІТ-платформі LIGA360. Замовте презентацію професійних рішень LIGA360:Бухгалтер та LIGA360:НR прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини