Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП можуть здавати готельні номери, перебуваючи на єдиному податку

Реклама

За яких умов для ФОП на єдиному податку діє обмеження щодо надання приміщень в оренду

Податківці нагадали, що ФОП, які надають в оренду земельні ділянки, загальна площа яких перевищує 0,2 гектара, житлові приміщення та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 400 кв. м., нежитлові приміщення (споруди, будівлі) та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 900 кв. м., не можуть бути платниками єдиного податку першої - третьої груп з огляду на вимогу пп. 291.5.3 ПКУ.

Водночас діяльність, яка пов'язана із наданням місць для переважно короткострокового проживання гостей і відвідувачів зазвичай на добовій або тижневій основі з розміщуванням у готелях, курортних готелях, готелях класу люкс, мотелях, відносять до КВЕД групи 55.1 класу 55.10 "Діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування".

Натомість діяльність, яка пов'язана із орендою будинків, упоряджених або неупоряджених квартир чи апартаментів для постійного проживання зазвичай на місячний або річний термін, відносять до КВЕД групи 68.2 класу 68.20 "Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна".

Тому норми пп. 291.5.3 ПКУ не поширюються на ФОП - платників єдиного податку, які надають послуги з тимчасового проживання в готелях, оскільки зазначені обмеження стосуються ФОП, які надають послуги з оренди землі, житлових та нежитлових приміщень (споруд, будівель) та/або їх частин.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.01.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини