Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада не відтермінувала обов’язковість РРО для ФОПів-єдинників – депутати навіть не розглянули законопроект

Реклама

Позачергове засідання парламенту в п'ятницю, 17 грудня, звершилося без розгляду законопроект про відтермінування запровадження загальнообов'язкового РРО для другої-четвертої груп єдинників, адже забракло голосів народних депутатів для включення його до порядку денного сесії. На позачерговому засіданні зареєструвалося лише 97 народних депутатів.

За включення до порядку денного законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо відтермінування строків розширеного застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку)» (№ 6376) проголосували лише 102 народні депутати за мінімально необхідних 226.

Цим законопроектом було передбачено відтермінування на рік (до 1 січня 2023 року) обов'язкового застосування РРО/ПРРО для фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку другої - четвертої груп.

Позачергове засідання проводилося на вимогу 155 народних депутатів України саме для розгляду законопроекту щодо відтермінування строків розширеного застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку.

Отже, з 1 січня 2022 року всі ФЛП-єдинники ІІ-IV груп повинні будуть застосовувати РРО/ПРРО, адже 17 грудня відбулося останнє пленарне засідання ВРУ у 2021 році.

1,4 тис. ситуацій та алгоритмів дій для бухгалтера - на ІТ-платформі LIGA360. Замовте презентацію професійних рішень LIGA360:Бухгалтер та LIGA360:НR прямо сьогодні.

Зроби собі подарунок до Нового Року вже зараз. Тільки до 14 січня отримуй професійні рішення LIGA360 за святковими цінами. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини