Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи встановлювати РРО підприємцю, який торгує одягом онлайн

Реклама

Продаж підприємцями одягу через Інтернет-магазин, подальше отримання повної оплату за товар через платіжні сервіси, зокрема, Portmone, і відправка товар покупцю через поштового оператора - досить поширений алгоритм роботи малого бізнесу.

Однак, чи треба продавцю застосовувати РРО та надсилати покупцю одночасно фіскальний чек?

ДПС робить висновок, що при відправленні покупцю товару, передплаченого через платіжний сервіс Portmone за реквізитами платіжної картки підприємця, така операція буде вважатися розрахунковою у розумінні Закону про РРО, і потребуватиме застосування РРО/програмного РРО.

Разом із товаром покупцю необхідно буде відправити фіскальний касовий чек РРО/програмного РРО встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції із зазначенням форми оплати "Передплата".

Податківці продовжують стверджувати, якщо передоплату товару замовник здійснює за допомогою реквізитів електронного платіжного засобу, то кошти на рахунок підприємця будуть надходити від еквайра, а не з розрахункового рахунку держателя платіжної картки. При цьому еквайр самостійно визначає порядок обліку торговців, з якими він має укладені договори.

Юридична модель платежу за електронним договором з оплатою шляхом використання електронного платіжного сервісу Portmone передбачає використання для розрахунку саме банківської платіжної картки продавця послуг в дистанційному режимі. Положення Закону РРО прямо визначають необхідність оформлення відповідного розрахункового документа, у разі застосування банківської платіжної картки при здійсненні розрахункової операції.

Джерело: ІПК ДПС від 02.12.2021 р. № 4565/ІПК/99-00-07-05-01-06.

Маєте питання щодо РРО? Відповіді знайдете в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини