Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2022 році зростуть ставки податку на нерухоме майно – ДПС

Реклама

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» ухвалено розмір мінімальної заробітної плати 6500 грн. та прожитковий мінімум для працездатних осіб - 2481 грн.

У зв'язку з підвищенням мінімальної заробітної плати зростає розмір ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, - оскільки ПКУ передбачена загальна ставка податку не більше, ніж 1,5% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня звітного (податкового) року, то у 2022 році її розмір становитиме 97,50 грн за 1 квадратний метр бази оподаткування.

У ДПС нагадали, що податком на нерухомість обкладається площа, що знаходиться у власності фізичної особи та перевищує для квартири 60,0 кв.м, та 120,0 кв.м для приватного будинку.

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини