Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки усіх доходів з 1995 року не буде – лідер парламентської більшості

Реклама

Чимало галасу нещодавно наробила заява міністра фінансів про те, що після податкової амністії ДПС перевірить усі доходи фізосіб із 1995-го. Нагадаємо, що Сергій Марченко зокрема сказав: «За декларуванням повинні відразу йти непрямі методи оподаткування. Ми зараз розробляємо відповідний законопроєкт, ми вже фактично маємо готовий концепт. Я думаю, що найближчим часом ми будемо готові його обговорювати».

За словами Марченка, непрямі методи оподаткування передбачають, що після податкової амністії ДПС матиме змогу проводити податкову оцінку операцій фізичних осіб щодо придбання об'єктів нерухомості або дорогих речей без задекларованих доходів. «Автоматично податкова перевіряє наявність доходів, сплачених з 1995 року, підсумовує їх, усі доходи, сплачені податки; потім зіставляє суму цих доходів з інформацією про купівлю об'єкта нерухомості та його вартістю. Якщо ця людина амністувала і задекларувала ще доходи, це підсумовується також і потім до такої людини або є питання, або їх немає», - сказав Марченко.

Проти такої ідеї заперечив в своєму ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» глава парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. Йому поставили питання: «Ви спростуйте чи підтвердьте ідею міністра фінансів Сергія Марченка, що після податкової амністії в українців перевірять усі доходи з 1995 року». На це нардеп відповів: «Спростую. Це неможливо. Мені зрозуміло, чому міністр фінансів так каже. Він відповідає за збори. Але, по-перше, це зробити практично неможливо. А по-друге, у нас категоричний протест проти цього усередині фракції. Скажу так - цього не буде».

Не пропусти важливих змін у Новому Році. Нові правила, закони чи реквізити для сплати податків - про все повідомить LIGA360. Тільки до 14 січня LIGA ZAKON дарує новорічні знижки на преміум-рішення для фахівців. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини