Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівник виконує роботу не за місцем розташування підприємства: як оформлювати

Реклама

В Управлінні Держпраці у Кіровоградській області відповіли на питання, чи можна прийняти на роботу працівника, якщо передбачається, що він постійно працюватиме в іншому населеному пункті.

Оформлюють трудовий договір з таким працівником загалом аналогічно як і в інших випадках прийняття на роботу.

До початку роботи за укладеним трудовим договором роботодавець зобов'язаний, зокрема, визначити працівникові його робоче місце (ч. 1 п. 3 ст. 29 КЗпП). Воно може бути розташоване і не за місцезнаходженням (юридичною адресою) підприємства, а, зокрема, в іншій місцевості (населеному пункті). Якщо в іншому такому населеному пункті є структурний підрозділ (представництво, філія тощо) без права юридичної особи, відповідний підрозділ буде уважатись як місце роботи працівника. Якщо ж такого підрозділу немає, то можливість роботи працівника в іншому населеному пункті також не виключають.

Для працівників робоче місце може бути визначене і за місцем їхнього проживання (робота на дому).

У свою чергу постійна робота працівників в інших населених пунктах, у т.ч. на дому, не є відрядженням.

При направленні таких працівників до центрального офісу підприємства або для виконання службового доручення на цьому ж підприємстві, але в іншому населеному пункті, не виключається можливість їхнього відрядження на загальних підставах за розпорядженням керівника. Така службова поїздка цілком відповідатиме визначенню поняття відрядження. У наказі про відрядження таких працівників доцільно вказувати не лише населений пункт, до якого відряджають працівника, але і населений пункт, з якого його направляють у відрядження.

Використовуйте в роботі публікації:

- "Роз'їзний характер роботи чи відрядження: шукаємо відмінності";

- "Перебування працівника на семінарі: навчання чи відрядження".

Знаходьте потрібну інформацію в один клік на ІТ-платформі LIGA360. Деталі за посиланням.

Не пропусти важливих змін у Новому Році. Нові правила, закони чи реквізити для сплати податків - про все повідомить LIGA360. Тільки до 14 січня LIGA ZAKON дарує новорічні знижки на преміум-рішення для фахівців. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини