Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суди за 48 годин розглядатимуть справи про обмеження на закордонні поїздки директорів

Реклама

Із 1 січня 2021 року діятимуть податкові зміни, які містить Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" від 30.11. 2021 р. № 1914-IX.

Проте, попри податкові новації, документ включає зміни до КАС України, а саме: доповнено ст. 2892 та внесено зміни до ст. 283 і 77.

В П'ятому апеляційному адміністративному суді відзначають, що адміністративну справу з приводу тимчасового обмеження права громадян України на виїзд за межі території України розглядає суд упродовж 48 годин з дня подання відповідної позовної заяви.

Апеляційні скарги на судові рішення в таких адміністративних справах можуть бути подані у 10-денний строк із дня їх проголошення.

Суд апеляційної інстанції розглядає справу у 10-денний строк після закінчення строку на апеляційне оскарження з повідомленням учасників справи.

Рішення суду у справах щодо встановлення тимчасового обмеження керівника юридичної особи або постійного представництва нерезидента-боржника у праві виїзду за межі України (п. 7 ч. 1 ст. 283 КАС України) підлягає негайному виконанню.

Суб'єкт владних повноважень, тобто орган ДПС, повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі.

Як бухгалтеру першим отримати інформацію у Новому Році? Усі нововведення та аналітику надасть LIGA360. Тільки до 14 січня отримайте преміум-пакети за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини