Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін визначив особливості реєстрації платниками ПДВ нерезидентів

Реклама

Наказом Мінфіну від 07.12.2021 р. № 637 змінено норми Положення про реєстрацію платників ПДВ. Документ набрав чинності 01.01.2022 року, за виключенням окремих норм, котрі стосуються діяльності на тимчасово окупованих територіях.

Передусім сформовані особливості реєстрації як платників ПДВ осіб-нерезидентів.

Однак вони поширюються на особу-нерезидента, яка не має постійного представництва та постачає на митній території України фізичним особам, у т. ч. ФОП, не зареєстрованим платниками ПДВ, електронні послуги.

Реєструють як платника ПДВ особу-нерезидента, яка постачає електронні послуги фізичним особам, місце постачання яких розташовано на митній території України, на підставі заяви за формою № 1-РОН.

Також передбачається, що реєстрація платником ПДВ відповідно до вимог ст. 183 розділу V ПКУ осіб, податковою адресою яких або одного з учасників за договором про спільну діяльність, договором управління майном, угодою про розподіл продукції є тимчасово окупована територія, контролюючими органами не проводитиметься до закінчення строку тимчасової окупації або зміни податкової адреси таким платником ПДВ з тимчасово окупованої на іншу територію України.

Не пропусти важливих змін у Новому Році. Нові правила, закони чи реквізити для сплати податків - про все повідомить LIGA360. Тільки до 14 січня LIGA ZAKON дарує новорічні знижки на преміум-рішення. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини