Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці в ході трудової перевірки може перевірити питання оформлення працівників

Реклама

Такий предмет позапланового заходу Держпраці як додержання законодавства про працю є загальним, який включає в себе, серед іншого виявлення порушень щодо фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) - переконує Верховний Суд у постанові від 17.11.2021 р. № 420/1543/19.

Як швидко знайти подібні судові рішення? 35 фільтрів для пошуку доступні на ІТ-платформі LIGA360. Дізнайся, як знаходити smart-рішення для захисту в суді, за посиланням.

В цій справі головним державним інспектором ГУ Держпраці в Одеській області здійснено спробу проведення інспекційного відвідування підприємства, за результатами якого складено акт про неможливість його провести із зазначенням обставин щодо недопущення до перевірки, створення перешкоди у її проведенні з питань додержання законодавства про працю, а саме: фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту).

Тому Постановою ГУ Держпраці в Одеській області винесено постанову про накладення штрафу у сумі 417 300 грн.

Не погоджуючись з прийнятим рішенням підприємство звернулося суду з позовною заявою, в якій просило визнати протиправною та скасувати постанову про накладання штрафу.

Суди першої та апеляційної інстанцій задовольнили позов підприємства.

Однак Верховний Суд уважає, що суди попередніх інстанцій помилково керувалися тим, що з направлення на інспекційне відвідування вбачається, що предмет позапланового заходу стосовно позивача - додержання законодавства про працю, а не виявлення порушень щодо фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту).

Джерело: повідомлення ГУ Держпраці в Одеській області.

Знаходьте потрібну інформацію в один клік на ІТ-платформі LIGA360. Деталі за посиланням.

Тільки до 14 січня отримуй професійні рішення LIGA360 за святковими цінами. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини