Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС назвала суми штрафів за проведення розрахункових операцій не на повну суму чи без видачі чека

Реклама

У ДПС розглянули питання яка передбачена відповідальність СГ за:

  • проведення розрахункових операцій з використанням РРО та/або ПРРО або РК на неповну суму вартості проданих товарів (наданих послуг);

  • непроведення розрахункових операцій через РРО та/або ПРРО з фіскальним режимом роботи;

  • невидачу відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції, або проведення її без використання РК на окремому господарському об'єкті такого СГ.

Податківці вказали, що відповідно до п. 1 ст. 17 Закону про РРО до суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за рішенням відповідних контролюючих органів застосовуються фінансові санкції у разі встановлення в ході перевірки факту:

- проведення розрахункових операцій з використанням РРО, ПРРО або РК на неповну суму вартості проданих товарів (наданих послуг);

- непроведення розрахункових операцій через РРО та/або ПРРО з фіскальним режимом роботи;

- невидачі (в паперовому вигляді та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції, або проведення її без використання РК на окремому господарському об'єкті такого суб'єкта господарювання.

Указані штрафи застосовують в таких розмірах:

- 100% вартості проданих з порушеннями, встановленими п. 1 ст. 17 Закону про РРО, товарів (робіт, послуг) - за порушення, вчинене вперше;

- 150% вартості проданих з порушеннями, встановленими п. 1 ст. 17 Закону про РРО, товарів (робіт, послуг) - за кожне наступне вчинене порушення.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.18 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

1,4 тис. ситуацій та алгоритмів дій для бухгалтера - на ІТ-платформі LIGA360. Замовте презентацію професійних рішень LIGA360:Бухгалтер та LIGA360:НR прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини