Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінагрополітики затвердило перелік ФОП і підприємств, які зможуть купувати газ за зниженою ціною

Реклама

Міністерство аграрної політики та продовольства України наказом від 05.01.2022 р. № 3 затвердило Перелік суб'єктів господарювання, які виробляють товари, що мають істотну соціальну значущість, та зможуть отримувати для своєї роботи природний газ внутрішнього видобутку з обмеженою націнкою 25 відсотків.

Йдеться про 6803 підприємства та ФОП, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають суттєву соціальну значимість:

  • борошна пшеничного (КВЕД - 10.61);

  • молока пастеризованого (КВЕД - 10.51);

  • хліба житньо-пшеничного (КВЕД - 10.71);

  • яєць курячих (КВЕД - 01.47);

  • птиці (тушка куряча) (КВЕД - 10.12);

  • олії соняшникової (КВЕД - 10.41).

Як ми вже повідомляли, Кабінет Міністрів України ухвалив постанову від 30.12.2021 р. № 1435, яка вносить зміни до Постанови № 1236 та дасть можливість знизити ціну на газ для виробників соціально важливих продуктів. Зокрема, виробники соціально важливих продуктів зможуть купувати газ українського видобутку за ціною, в якій максимальна націнка становитиме 25%.

Де бухгалтеру шукати інформацію й відповіді? Впевнитися в професійному рішенні допоможе ІТ-платформа LIGA360:Бухгалтер. Актуальне законодавство з бухобліку, аналітика від експертів, зручні бухгалтерські сервіси й алгоритми дій. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини