Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За старі покупки донараховувати податки не будуть, але за нові коштовні надбання доведеться доплатити – Гетманцев

Реклама

Законопроект про непрямі методи податкового контролю, які планується запровадити після завершення податкової амністії, розробляється Кабміном і може бути внесено в парламент в цьому році. Про це голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев сказав у коментарі Радіо НВ.

За його словами, непрямі методи податкового контролю «це не про ревізію тих доходів, які люди отримали вже». «Якщо хтось придбав квартиру чи будинок за кошти, отримані з ухилення від оподаткування, ніхто не може відібрати цю квартиру чи будинок, ніхто не може донарахувати жоден податок на вартість цього активу. Такого повноваження ні у податкової, ні у кого іншого немає і не буде ніколи. Тому це може йти мова лише про майбутні коштовні придбання, які відмічаються в реєстрах. Це квартири, автомобілі, акції, цінні папери, тощо», - пояснив Гетманцев.

Як відомо, 1 вересня 2021 року в Україні почалася податкова амністія - одноразове добровільне декларування фізичними особами належних їм активів зі сплатою одноразового збору до державного бюджету.

Ми вже повідомляли, що нещодавно міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що після податкової амністії ДПС перевірить усі доходи фізосіб із 1995 року. Щоправда згодом лідер фракції «Слуга народу» ствердив, що перевірки усіх доходів з 1995 року не буде.

Як бухгалтерам впоратися зі щоденним потоком інформації та змінами? Все потрібне є на ІТ-платформі LIGA360:Бухгалтер. Отримуйте сповіщення про зміни законодавства й статусів контрагентів, читайте актуальні професійні видання. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненим у кожному рішенні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини