Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юрособи звітують до 1 лютого про квоту з працевлаштування за 2021 рік

Реклама

Юридичні особи з чисельністю штатних працівників від 8 осіб повинні подати Інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню, за 2021 рік, до 1 лютого.

Про цей обов'язок нагадали в Державному центрі зайнятості.

Квота із працевлаштування згідно із ч. 2 ст. 14 Закону України "Про зайнятість населення" встановлюється:

1) у розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік для працевлаштування категорій громадян, зазначених у ч. 1 ст. 14 згаданого Закону - для роботодавців із чисельністю штатних працівників понад 20 осіб;

2) у розмірі не менше однієї особи для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до ст. 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" залишилося 10 і менше років - для роботодавців із чисельності штатних працівників від 8 до 20 осіб.

Якщо роботодавець не виконує зазначену квоту, то з нього буде стягнуто штраф за кожну необґрунтовану відмову в працевлаштуванні, у межах відповідної квоти в двократному розмірі мінімальної зарплати, встановленої на момент порушення.

Використовуйте в роботі публікацію "Звітуємо про квоту для працівників із додатковими гарантіями".

Не пропусти важливих змін у Новому Році. Нові правила, закони чи реквізити для сплати податків - про все повідомить LIGA360. Тільки до 14 січня LIGA ZAKON дарує новорічні знижки на преміум-рішення. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини