Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ФОП на загальній системі декларувати доходи в додатку з ЄСВ за 2021 рік

Реклама

Із 1 січня 2022 року податкову декларацію про майновий стан і доходи подають подають за оновленою формою згідно Наказу Мінфіну від 17.12.2020 р. № 783. Вона включає й розрахунок сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску (додаток ЄСВ 1).

Податківці пояснили, які показники вносять у графу 3 "Сума чистого доходу (прибутку), заявлена в податковій декларації/Частка розподіленого доходу" табличної частини додатка ЄСВ 1.

В такій графі в розрізі кожного календарного місяця відображають:

- для ФОП на загальній системі оподаткування та для осіб, які провадять незалежну профдіяльність, - фактичну суму чистого доходу за відповідний місяць за себе, яка повинна відповідати сумам чистого доходу, згідно з п. 177.2 та п. 178.3 ПКУ відповідно;

- для членів фермерських господарств - розподілений дохід (прибуток), отриманий від чистого прибутку фермерського господарства у звітному році за відповідний місяць.

За відсутності у платника чистого доходу (прибутку) або частки розподіленого доходу у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду проставляють нулі.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.06 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини