Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд підвищив зарплату лікарів і медсестер з 1 січня 2022 року — постанова Кабміну

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 12 січня 2022 р. № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров'я» з 1 січня 2022 року підвищив зарплату лікарям і медсестрам. Розмір зарплати за місячну (годинну) норму праці встановили:

  • на рівні не менше 20 тисяч грн для лікарів (крім лікарів-інтернів) і професіоналів з вищою немедичною освітою, допущених до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я;

  • на рівні не менше 13,5 тисяч грн для фахівців із початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти та першим бакалаврським рівнем вищої медичної освіти.

Постанова розповсюджується на всі державні та комунальні заклади охорони здоров'я, а також заклади, які уклали договір з Національною службою здоров'я України. Постанова набуває чинності з дня публікації та застосовується з 1 січня 2022-го.

Також встановлено, що граничний розмір надбавок, передбачених у підпункті “а” підпункту 2 пункту 3 Постанови № 1298, може бути збільшений для досягнення розміру нарахованої заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров'я державної або комунальної форми власності. Такі надбавки не враховуються під час установлення доплат та інших надбавок медичним працівникам закладів охорони здоров'я державної або комунальної форми власності.

Диференціація заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров'я державної або комунальної форми власності здійснюється у межах фонду оплати праці шляхом встановлення доплат та надбавок з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи.

У разі встановлення медичному працівнику неповного робочого дня або неповного робочого тижня, а також під час невиконання працівником у повному обсязі встановленої норми тривалості робочого часу вимога щодо указаного розміру оплати праці застосовується пропорційно до відпрацьованого часу.

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Користуйтеся публікаціями в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини