Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова амністія зарплати "в конверті" не призводить до перевірок роботодавців - наголосили в ДПС

Реклама

ДПС нагадала, що відповідно до п. 13 підрозділу 94 розділу ХХ ПКУ податкову перевірку не проводять щодо джерела отримання декларантом чи фізичною особою, що підпадає під дію п. 10 підрозділу 94 розділу ХХ ПКУ, доходів, за рахунок яких було одержано (набуто) задекларовані таким декларантом активи.

В одноразовій (спеціальній) добровільній декларації не вказують інформацію про джерела одержання (набуття) декларантом об'єктів декларування. Органу ДПС заборонено вимагати додаткові документи, крім передбачених цим п. 6 підрозділу 94 розділу ХХ ПКУ.

Відомості, вказані у відповідних одноразових (спеціальних) добровільних деклараціях та доданих до них документах, становлять конфіденційну інформацію та не розголошуються ДПС, її посадовими особами без письмової згоди декларанта, крім випадків, коли це прямо передбачено законами або рішенням суду (п. 17 підрозділу 94 роздылу ХХ ПКУ).

Тож для роботодавців декларантів, які не в повній мірі виконали функції податкового агенту по утриманню податків із зарплати, немає ризиків щодо проведення перевірок в рамках податкової амністії.

Адже в рамках податкової амністії орган ДПС не проводять податкову перевірку щодо джерела отримання декларантом його доходів та відомості, які містяться у відповідних одноразових (спеціальних) добровільних деклараціях та доданих до них документах, що складають конфіденційну інформацію та не можуть розголошуватись без письмової згоди декларанта.

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини