Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП - єдинники можуть отримувати кошти "єПідтримки" за свої товари і послуги

Реклама

Допомогу в рамках Програми "єПідтримка" надають повністю вакцинованими громадянам виключно для придбання у безготівковій формі з використанням платіжних карток та/або їх реквізитів послуг у сферах культури, фізичної культури і спорту, здійснення внутрішніх пасажирських перевезень залізничним та авіаційним транспортом, а також для придбання книжок у суб'єктів господарювання, які провадять госпдіяльність у зазначених сферах на території України, зареєстрованих відповідно до законодавства, та яким банком-еквайром встановлено код категорії продавця (Merchant Category Code). Порядок її наданням виписаний постановою КМУ від 09.12.2021 р. № 1272.

У свою чергу платники єдиного податку 1-3 груп повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно в грошовій формі: готівковій та/або безготівковій (п. 291.6 ПКУ).

Тому ФОП - платник єдиного податку може здійснити продаж товарів, надання послуг у безготівковій формі отримувачу допомоги, яка надана в рамках Програми "єПідтримка". Обов'язкові умови - такий платник єдиного податку провадить діяльність у сферах, визначених Порядком № 1272, та йому банк-еквайр встановив код категорії продавця з переліку, наведеного у додатку 1 до Порядку № 1272. При цьому отримані бюджетні кошти в рамках програми "єПідтримка" за реалізовані товари, надані послуги включають до складу доходу платника єдиного податку.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.01.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Також переглядайте публікацію "Програма єПідтримка - отримання та витрачання вакцинованими 1000 грн від А до Я".

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини