Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін дозволив купляти ліки за «ковідну тисячу» з 24 січня

Реклама

Повністю вакциновані українці віком від 60 років зможуть витратити 1 тис. грн в межах програми єПідтримка на придбання лікарських засобів. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 19 січня. «Також плануємо розширити програму єПідтримка на дітей віком від 12 до 17 років. Для цього ми оформили сьогодні відповідне протокольне доручення», - додав очільник уряду.

«Уряд надав можливість людям віком від 60 років спрямувати кошти за отримання базового курсу щеплень від коронавірусної хвороби на придбання ліків. Саме ця вікова категорія є групою ризику та має супутні хронічні захворювання, які потребують придбання додаткових лікарських засобів. Тепер їх можна придбати за рахунок коштів єПідтримки», - зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Українці віком 60+ зможуть придбати за кошти програми єПідтримка ліки в аптечних закладах та інтернет-аптеках. Купити можна буде будь-які лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні, як за рецептом лікаря, так і без нього. Не можна буде купити препарати недоведеної ефективності, такі як дієтичні добавки, а також косметичні засоби чи медичні прилади, як-от апарати для вимірювання тиску, інгалятори тощо.

За інформацією Мінекономіки, банки перевірятимуть вік людини у момент проведення платежу. Коли саме вона оформила картку - не важливо, головне, щоб на момент купівлі ліків їй вже виповнилося 60 років.

Як відомо, офіційний старт програми відбувся 19 грудня 2021 року. Програма триватиме рік - до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів. На першому етапі отримання коштів відбуватиметься через додаток «Дія». Це - найшвидший і найпростіший спосіб. На другому етапі (ІІ-ІІІ квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн форматі.

У Мінцифри нагадали, як скористатися програмою:

1) Оформте спеціальну картку єПідтримка в одному з банків-партнерів. Оформлення картки безоплатне як онлайн, так і офлайн у відділенні банку. В онлайн-банкінгу картку можна отримати за 1 хв.

2) Завантажте застосунок Дія або оновіть його до останньої версії в PlayMarket або AppStore.

3) Переконайтеся, що у вас є «зелений» COVID-сертифікат про дві дози вакцинації. Зверніть увагу, що сертифікати, отримані на порталі Дія чи паперовий від сімейного лікаря, не підходять для отримання виплат. Отримати COVID-сертифікат у застосунку Дія зараз можна як з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.

4) Зайдіть у розділ Послуги та знайдіть єПідтримку.

5) Надішліть заяву на отримання коштів

6) Виберіть для виплати картку єПідтримка.

7) Очікуйте зарахування коштів.

Як бухгалтерам впоратися зі щоденним потоком інформації та змінами? Все потрібне є на ІТ-платформі LIGA360:Бухгалтер. Отримуйте сповіщення про зміни законодавства й статусів контрагентів, читайте актуальні професійні видання. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненим у кожному рішенні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини